“Rozengeur en maneschijn”

Ik heb bij Bianca op de kamer een plekje ingericht om een beetje te kunnen werken, ik heb immers toch een business-visum. Dat is trouwens een nadeeltje aan een bezoek aan Rusland; dat visum. Je moet diverse dingetjes bij de verzekering regelen wat op zich niet zo lastig is. Het vervelende is dat voor de aanvraag je ticket moet corresponderen met je verblijf/visum, vrij logisch. Maar als je dan op een gegeven moment denkt, ik wil langer blijven dan ontstaat het probleem; da gi hem nie worre. Je moet dan 2 dagen het land uit. Yvonne had best nog even willen blijven. Ik heb haar voorgesteld een weekendje Oekraïne te doen maar Vlierden leek haar toch een veiliger idee. Met intussen 2 uitwonende zonen werd ze terug in Nederland verwelkomd door man en dochter als in een warm bad.

Het is natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn hier. Het lichaam van Bianca moet keihard werken en dat vergt natuurlijk wat. Gisteren toen ik binnenkwam schoot ze in tranen, ik dacht natuurlijk aan ‘happy tears’ om mij te zien, maar dat leek niet het geval. De tranen die elke keer blijven komen blijken waarschijnlijk toch een gevolg te zijn van de steroïde. Ook de buurman van Bianca, een 100+ wegende volwassen man, huilt tranen met tuiten. Ik heb ze beiden weten te troosten en weer door. De HSCT-ers trekken elkaar er doorheen met af en toe wat hulp van een carer. Nog maar weer eens een tip -deze aan de diverse wielergroepjes die Vlierden inmiddels rijk is-: Als er iemand huilend voorop koerst wordt het tijd voor een dopingtestje.

Ploegfist, da komt toch meestal na de oogst? Laat dat feest maar beginnen: 2.100.000 st/kg zijn binnen en liggen nu in de vriezer tussen de frikandellen en bitterballen. Toen ik vanmorgen (woensdag) binnen kwam lag ze weer aan de oogstmachine. Ze zag er weer beter uit en had een lach op het gezicht toen ik binnenkwam. Even nadat ik binnen was werd de machine losgekoppeld en ging er nog een flesje steroïden in. Niet veel later kwam de doctor binnen met het goede nieuws. Dezelfde avond is de eerste neckline er alweer uitgegaan. We liggen op schema. s’ Avonds terug in het hotel kreeg ik bij de ingang een kaartje van een mooie dame in de hand gedrukt. Het werd me ineens duidelijk de dames in de lobby zijn gewoon een extra service van het hotel. Ik heb nu 10% korting maar net als de fitnessruimte is dit één van de faciliteiten waar ik toch maar geen gebruik van ga maken.

Dan is het alweer donderdag. In het ziekenhuis aangekomen zit de 2e neckline er al in. Deze had een beetje pijn gedaan maar viel al met al ook wel mee (het is een harde die van ons). Vandaag een welverdiende rustdag waarna morgen de eerste van 4 dagen chemo begint. Deze manier van chemo is overgenomen uit Chicago is ons verteld. Wanneer de chemo in je lichaam komt gaat die zijn werk doen. Deze werking zwakt uiteraard ook weer af, dit gebeurt in ongeveer 24 uur. Je krijgt hier dan alweer de volgende toegediend waardoor de chemo 4 aaneengesloten dagen zijn werk doet. Dit worden waarschijnlijk een paar pittige dagen, maar ze is er klaar voor. In de woorden van Bianca: “Laat maar komen!”

 

Dank voor alle reacties op mijn blogs, we lezen ze samen elke keer door. De volgende blogs komen misschien wat minder frequent, want op een gegeven moment raak ik ook uitverteld.
Die reactie van jou Rick was fijn en bijzonder voor mama, dankjewel grote vriend.

2019-02-07T13:01:00+00:007 februari 2019|44 Comments

44 Comments

 1. Nevia van der Linden 10 februari 2019 at 12:58

  Van uit Vlierden-De Biesdeel,wensen wij jullie veel kracht toe en wij leven met jullie mee.💐sterkte Bianca voor de komende tijd en liefs van ons.Nevia van der Linden en fam.

 2. Kirsten van der Ploeg 10 februari 2019 at 11:59

  Jullie zijn een dreamteam. Geweldig hoe jullie dit samen doen.
  Zet hem op Bianca en voor jullie beide heel veel sterkte.🤗🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
  Veel liefs Kirsten

 3. Marijn Swinkels 9 februari 2019 at 18:28

  Zet hem op Bianca ! Ga zo door!🤞👏

 4. Mieke 8 februari 2019 at 15:24

  Michiel, wie had dat gedacht dat jij nog ooit zo’n schrijver zou worden (meester Knapen en meester Hoevenaars vast niet😉). Ik moet erg lachen om jouw blogs vol humor en slap geouwehoer. Hopelijk maakt het de ellende wat beter te dragen voor iedereen, en vooral voor je liefste. Sterkte daar!

 5. Wendy en Mark Swinkels 8 februari 2019 at 14:05

  Bianca en Michiel heel veel kracht en succes samen en wij zijn met heel ons ❤ bij jullie. Zet hem op!! Groetjes Van ons allemaal 💕🌹🙋‍♀️

 6. Suus Strijbosch 8 februari 2019 at 13:09

  Wat ben je sterk Bianca! Jullie zijn een topteam samen. Succes met de chemokuren, ik denk aan jullie 😘 Sterkte 🧡

 7. ria van eyk 8 februari 2019 at 12:35

  Zet Hem Op Meiske !! Heel veel succes !! héél veel sterkte voor de komende dagen !!Michiel Dank je wel -voor je verhaaltjes -EEN heel dikke knuffel uit de Zeilberg !!

 8. Erwin en Nancy 8 februari 2019 at 10:55

  Heel veel sterkte samen, na de chemo kan het alleen maar beter gaan, wij denken aan jullie! Xxx

 9. Corine en Erik 8 februari 2019 at 10:49

  Wat doen jullie het goed samen! Heel veel bewondering van onze kant voor jullie allemaal. Bianca je bent zooo sterk! Mick het is geweldig hoe je alles dagelijks beschrijft. Bewondering voor de jongens en jullie hele familie aan het “thuisfront”. En wat fijn dat we op deze manier mee mogen leven in deze strijd. Heel veel sterkte..

 10. Marc 8 februari 2019 at 07:06

  Veel sterkte met de chemo bianca. En Michiel top hoe je het allemaal doet. Succes samen gr marc mook

 11. Inge Henry Danique 8 februari 2019 at 00:01

  Sterkte met de chemo, samen gaat jullie dat lukken. Idd wst je schrijft, het zullen een paar pittige dagen worden voor Bianca maar ook voor jou om langs Bianca te staan, top echtgenoot. Wat een mooie woorden van jullie zoon.
  Jullie mam was zo blij dat ze je heeft gezien met het bellen…..
  Liefs Ook van ons Pap en mam xx

 12. Stan en Rhonda 7 februari 2019 at 23:09

  Goed team zijn jullie samen. Heel veel succes en sterkte voor de komende tijd. Zet hem op, Bianca 🍀🍀

 13. Jan-Wim en Ron 7 februari 2019 at 22:50

  Heel veel succes met deze weer volgende stap en zoals ik begrijp een zware stap. Het allerbeste en samen toi toi toi.
  Jan-Wim en Ron

 14. Marcel & Mirjam 7 februari 2019 at 21:53

  Heej kanjers, respect hoe jullie dit allemaal doorstaan. Keer op keer opladen voor de volgende fase, niet wetende wat er komen gaat. Heel veel sterkte beiden voor de komende pittige dagen 🍀. Wij denken aan jullie, dikke knuffel 😘

 15. Fam vd heuvel 7 februari 2019 at 21:30

  Hey kanjers. Weer een mooi verhaal !.Rick heeft het schrijven niet van een vreemde blijkt. Yvonne Respect voor jou inzet… chapeau!! Zeker ook fijn dat de kids het zo goed hebben bij tante Tamara, niet te vergeten die andere lieve tante en ooms👌👌 opa’s en oma’s. Tuurlijk met ome Tiny naar de mac😂😂😂heerlijk.
  Kan ook niet anders he.

  Bianca alle energie naar de komende fase. Zet hem op meid. Je kunt het💪🏻💪🏻
  Dikke knuffel voor jullie💋

 16. Mariska 7 februari 2019 at 21:20

  Lieve Bianca heel veel succes en sterkte met de chemo!!samen slaan jullie er doorheen daar ben ik van overtuigd!!Jullie doen het super en je manneke schrijft prachtig bianca. Hou jullie haaks jullie kunnen het!!!!!hele dikke knuffel en kus van Mariska

 17. Koen en Marleen 7 februari 2019 at 20:29

  Kaarsjes blijven branden hier. En onze gedachten zijn bij jullie. Zet hem op samen.

 18. Tonnie 7 februari 2019 at 20:19

  Nu gaat het echt beginnen
  Dé chemo
  Is niet niks
  Jullie samen kunnen dit aan
  Samen huilen same n lachen..stelletje kanjers
  Dé patiënt maar zeker ook je maatje
  Heeft het zwaar. Jullie slaan je er weer doorheen
  Iedereen leeft zo mee dat doet vast goed
  Sterkte en veel veel succes deze komende dagen

 19. Andrea 7 februari 2019 at 19:54

  Wat een blogs weer..
  Als het kon zou ik wat rottige dagen overnemen. Gedeelde smart is halve smart. Helaas kan dat niet…
  Maar daar in Moskou doen jullie beiden het super! hou vol!
  Ook voor het thuisfront hou vol!
  Alles voor de toekomst. ik hoop zo dat alle lieve berichtjes jullie voldoende kracht geven.

 20. Jeanne en Martien 7 februari 2019 at 19:51

  lieverds het wordt nu wel heftig maar ook dat ga je volbrengen. Fijn dat je je moeder gezien/gesproken hebt Ze was helemaal blij.
  Vond ik wel fijn voor jullie Dat hebben jullie allebei nodig..zou ook graag eens bellen voor de fun maar ja ik snap dat je niet op al die telefoontjes zit te wachten
  Is ook niet erg We gaan elkaar vast snel zien als je weer thuis bent Blijf vechten de komende dagen Samen kunnen jullie dit!!! toppertjes

 21. Lisette Janssen 7 februari 2019 at 19:32

  Succes met de chemo de komende 4 dagen. Samen staan jullie sterk 👊

 22. Nancy van lieshout 7 februari 2019 at 19:20

  Ik heb vandaag van yvonne vernomen dat het allemaal heel heftig en ook bijzonder is..
  Wat fijn en speciaal dat yvonne bij jullie heeft mogen zijn.
  En jullie heeft kunnen steunen tot zover..
  Ik wil jullie ook heel veel kracht en sterkte wensen..
  En hoop dat het allemaal suc6 gaat hebben..
  Daar duimen we voor!

  Ennuh.. goh michiel wat kun jij mooi schrijven zeg!
  Complimenten👌
  Groetjes nancy x
  .

 23. Anita en Tiny 7 februari 2019 at 18:48

  Heel veel sterkte Bianca met de chemo en Michiel wat goed dat jij ons Bianca zo steunt in Moskou.
  Groetjes Tiny en Anita.

 24. Guidion en Danielle 7 februari 2019 at 18:26

  Hou je taai en heel veel kracht de komende dagen. Je bent zo vol goede moed!! Zet hem op samen daar💪, het perfecte team!! Groetjes uit Vlierden💋

 25. Dorian 7 februari 2019 at 18:08

  Hoewel de omstandigheden [email protected]# zijn vind ik het geweldig om te lezen wat een sterk team jullie zijn. Bewondering en respect!
  Zo knap om op elke foto een smile van Bianca te zien. Zal vaak niet makkelijk zijn. Toch is dat hoe ik je van vroeger ken; goedlachs. Een hele dikke knuffel uit het Eindhovense!
  Hou je taai allebei!

 26. Vincent en Lonneke 7 februari 2019 at 17:58

  Heel veel respect voor jullie allebei!!! En uiteraard voor Yvonne die alles wat ze kon voor jullie heeft gedaan en nog steeds doet. Wij wensen jullie alvast het allerbeste toe voor de komende 4 zware dagen. Ik ben er van overtuigd dat jullie je ook hier doorheen gaan slaan!!! Heel veel succes en sterkte! 🍀

 27. Stefanie 7 februari 2019 at 17:54

  Jullie zijn allebei bikkels! Heel veel succes en sterkte met de chemo Bianca. Wij denken aan jullie 😘

 28. André en Heidy 7 februari 2019 at 17:41

  Heel veel sterkte met de chemo. Wat doen jullie het goed samen! Groetjes André en Heidy

 29. Angela en sander 7 februari 2019 at 15:35

  Zet hem op samen, die chemo zal heftig zijn, maar jij bent stoer Bianca. Succes, en hier vanuit het mooie dorpje Vlierden leven we met jullie mee. 😘🍀

 30. Mirelle Smits 7 februari 2019 at 15:15

  Wat mooi om jullie zo te kunnen volgen. Prachtig beschreven ! Heel veel succes samen en heel veel beterschap Bianca Xx

 31. Karien 7 februari 2019 at 15:09

  Heel veel sterkte. 1 tip, zuurtjes zijn erg goed tegen de vieze smaak in je mond van de chemo. Succes 😘

 32. Jessica en Dave Dat 7 februari 2019 at 15:04

  Kanjers!!! Een top-team samen.
  Sterkte voor de komende pittige dagen 🍀

 33. Marian Joosten 7 februari 2019 at 14:46

  Knap hoe dat jullie je er door heen slaan!
  En elke keer mooi geschreven ….met een lach en een traan!
  Succes met de moeilijke dagen die nou komen gaan ! Ik steek een extra kaarsje aan🕯🍀

 34. Nancy 7 februari 2019 at 14:46

  Zo te lezen zijn jullie een sterk team samen. Veel sterkte samen. Zet ‘m op!

  Bianca, de kaarsjes blijven branden x

 35. Miranda klomp 7 februari 2019 at 14:35

  Wat doen jullie het goed samen , door deze pittige dagen , houd elkaar sterk jullie kunnen dat , heel veel sterkte samen , wij denken aan jullie

 36. Renate Drieshen 7 februari 2019 at 14:23

  Heel veel sterkte samen!!

 37. Willeke Kafoe 7 februari 2019 at 14:20

  Jullie doen het hartstikke goed! Die chemo komt ook wel goed. Je zult merken dat die redelijk meevalt, bij mij tenminste wel. Je bent moe, maar je hebt een bed. Neem wat lekkers te snoepen zodat je geen vieze smaak merkt. Zet een lekker muziekje of filmpje op en je zult zien dat de chemo er zo in zit. Je bent al bijna op de helft! Keep it up!

 38. Gerrie Ceelen 7 februari 2019 at 14:19

  Mick en Bianca fijn dat je mooi op schema zit.
  Heel veel sterkte Bianca en jij natuurlijk ook Mick.
  We denken aan jullie
  Heel veel groetjes Mark&Gerrie en de Kids
  🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

 39. Monique vd heuvel - linders 7 februari 2019 at 14:09

  Wat knap van jullie hoe jullie elkaar samen staande houden .Ik lees jullie blog steeds vol bewondering ,wat een taaie ben je Bianca ,veel sucses voor de komende zware periode , ook voor jullie pap en mam Anita en Tiny die zullen ook wel vol spanning zitten .
  Hou je taai allemaal .gr van een meisje (of ja vrouw) uit de zaan 😘

 40. Danielle smits 7 februari 2019 at 14:06

  Pff heftig weer… Het is ook nogal wat wat er allemaal gebeurd daar! Jullie bikkelen je er mooi doorheen. Heel veel succes met chemo🍀 en Michiel een ware mantelzorg, ook voor de buurman😉
  Hou jullie sterk😘

 41. Marina Neervens 7 februari 2019 at 14:00

  Wat een topteam zijn jullie samen. Bianca is een kanjer, maar ook jij Mick. Het is niet niks om aan de zijlijn te staan. Sterkte samen 😘

 42. Thea Westra 7 februari 2019 at 13:42

  Een pittige tijd. Veel sterkte 💪

 43. Helene linders 7 februari 2019 at 13:40

  Heel veel sterkte Bianca je kunt het.
  Michel ook voor jou een knuffel van ons.

 44. Hanny Relou 7 februari 2019 at 13:30

  Je doet het HARSTIKKE goed Bianca, maar ook manlief!!! Jij hebt ook veel moeten doorstaan als ik dit allemaal lees en hoorde van Bianca!!
  Jullie komen er samen wel!! Met jullie mannen thuis!
  TOI TOI TOI, ik kan het niet vaak genoeg zeggen! 💪🏼💪🏼💪🏼

Leave A Comment