“Talent”

In sommige reacties word ik af en toe geprezen om mijn schrijftalent. Ik ben eens gaan nadenken hoe ik hier eigenlijk aan kom. Vroeger op de mavo kregen we de opdracht om tien boeken te lezen. Aangezien ik toen druk was met andere dingen had ik daar niet echt de tijd voor. De mondelinge overhoring kwam eraan, de eerste vraag ging over ‘Dorp aan de rivier’. “Over welke rivier gaat het boek?” Ik dacht dat moet 1 van de grote 3 in Nederland zijn en gokte: “De Maas”.   BAM!  1 punt binnen.  Helaas bleef het ook bij dat ene punt maar kreeg ik nog een 3 voor de uitspraak van de andere antwoorden die ik toen verzon. Voor grammatica haalde ik altijd punten boven de 8, dus gemiddeld heb ik me er doorheen weten te worstelen. Tegenwoordig hoor ik weleens dat mijn uitspraak minder is maar mijn fantasie stukken groter wordt na een dozijn Palm. Door de jaren heen heb ik het beste van beide weten te combineren en daar komen dan onder andere deze blogs uit voort.

Enfin, terug naar de orde van de dag. Ik ga uiteraard nog elke dag per tram naar het ziekenhuis. Vandaag en gisteren zo ergens rond de middag waar dan de laatste restjes chemo er bij Bianca in druppelen. Gisterenavond (zondag) had ze even een dipje en begon erg bleek te zien, dr. Fedorenko was er ook en kwam even kijken. Het bleek een beetje uitdroging te zijn als gevolg van de chemo. Een infuus met, wat ik heb begrepen, een suikeroplossing werd aangesloten en binnen 10 minuten kreeg Bianca haar kleur weer terug. Het ging weer een stuk beter en we hebben samen de film afgekeken waar we mee bezig waren. De derde chemo had ze eerder op die dag al slapend doorstaan en de vierde en laatste zit er net in terwijl ik dit schrijf.  Slapen, wat overigens ook een werkwoord is, is wat ze op het moment veel doet. Ik heb nog even met Bianca’s collega Kiwi Daniël gesproken en ook hij brengt zijn dagen momenteel grotendeels slapend door. Dit is vrij normaal in deze fase van de behandeling.

Mijn werkplek in het ziekenhuis heb ik intussen maar weer opgegeven omdat deze ergonomisch niet zo verantwoord bleek. ‘s Avonds elke keer met een zere rug terug naar het hotel was geen doen. In de hotelkamer heb ik een bureautje waar ik af en toe wat kan werken, en verder breng ik de dagen door met een beetje Netflixen als ik niet bij Bianca ben. We mogen tot op heden niet klagen en doen dat dan ook niet. Hetgeen waar we voor hier zijn loopt redelijk voorspoedig en daar doen we het voor.

2019-02-11T20:02:48+00:0011 februari 2019|14 Comments

14 Comments

 1. Anita en Tiny 13 februari 2019 at 07:40

  Hallo Bianca en Michiel, Vandaag de volgende stap, heel veel succes en sterkte, en het kaarsje brand . Wij denken aan jullie .groetjes van Tiny en Anita.

 2. Kirsten van der Ploeg 12 februari 2019 at 22:09

  Ik lees de berichten met plezier en grote belangstelling. Ik ben bijna 2 maanden weer terug uit India en beleef alles via jullie berichten weer overnieuw. Het is zo herkenbaar en nu besef ik pas goed hoe zwaar het ook voor de naasten moet zijn. Respect hoe jullie Bianca steunen en respect hoe goed Bianca de strijd tegen haar MS voert. Jullie doen het geweldig samen.

  Het ergste is achter de rug en nu met grote stappen op naar herstel en een leven zonder MS.
  Nog even volhouden en zo veel mogelijk slapen dat heeft je lichaam nu nodig.
  Heel veel sterkte en succes.
  Veel liefs en ik duim nog steeds voor jullie.
  Groetjes Kirsten

 3. ria van eyk 12 februari 2019 at 11:46

  Hallo Bianca en Michiel-heel veel sterkte en lieve grtjes uit de Zeilberg !!

 4. Fanny dn Arno 12 februari 2019 at 09:55

  Slapen is toch ‘het beste medicijn’ ?? (Zei men vroeger altijd… dus dat doet Bianca goed 🙏🏽❤️)
  Misschien heb je dan NU de tijd om die (10) boeken te lezen wat je op de Mavo liet afweten… palmke erbij…🤔
  De 4e en laatste chemo… !!! En dan.. ??? De laatste ( grote /grootste) stap/ ontwikkeling/ behandeling? De transplantatie.. gaat deze ‘er gelijk achteraan’? Of heeft Bianca ( en jij ) eerst nog een rust periode ??
  Nou ja, in elk geval SUCCES 🍀met de volgende stappen weer.
  Dikke knuffel van ons 😘

 5. Wendy en mark 12 februari 2019 at 08:23

  Bianca en Michiel het zal ook niet allemaal meevallen daar maar wat een positiviteit samen. Fijn dat de volgende stap weer eraan zit te komen hou je taai saampjes 💟 groeten uit het Vlierden van ons allemaal 🍀🌻😘

 6. Anne-Mai 12 februari 2019 at 07:55

  Hallo Bianca en Michiel,
  Wat fijn dat we via de blogs een beetje mee mogen voelen. Natuurlijk denken we vaak aan jullie. Nu de chemo erin zit, is hopelijk snel de volgende stap aan de beurt. En iedere stap vooruit is er eentje richting thuis.
  Veel liefs uit Vlierden

 7. Gerrie ceelen 12 februari 2019 at 06:22

  Mick fijn om te horen dat het allemaal een beetje goed verloopt. Het is wel zwaar ook voor jou, houdt vol Kanjers.
  Heel veel sterkte en Groetjes.Mark&Gerrie en de Kids💖🍀🍀💖

 8. Inge Henry Danique 11 februari 2019 at 23:59

  Wat fijn om te lezen dat de laatste chemo achter de rug is!! Veel slapen is alleen maar goed behalve dat ze dan minder drinkt maar gelukkig xagen ze het en kreeg ze extra vocht, voor jou wat saaier maar je netflixt dan maar ietsie meer 😉…….
  Nog ff en dan is de grote dag…..
  Goed dat je je werkplek hebt verhuisd want tis niet handig als jullie thuiskomen en jij een rughernia hebt opgrlopen daar in het zkh 😂😂😂😂😂😂😂

  Liefs 😘

 9. Tjerk en Astrid Mennen 11 februari 2019 at 22:25

  Chapeau Michiel, weer mooi geschreven! Hopen dat het verder zo voorspoedig blijft gaan daar.

 10. Danielle smits 11 februari 2019 at 21:36

  Fijn dat het nog steeds redelijk loopt! En fijn dat dokters er toch wel al heel veel ervaring mee hebben daar. Toch raar eigenlijk dat het hier dan nog steeds niet mag gebeuren… Hou vol saampjes🍀😘

 11. Thea Westra 11 februari 2019 at 21:13

  Mooi om te lezen dat het tot nu toe goed verloopt.

 12. Jeanne en Martien 11 februari 2019 at 21:01

  ja zeker Michiel daar doen jullie het voor Logisch dat ze nu veel slaapt en dat is ook goed .
  gelukkig zijn ze er op tijd achter gekomen dat ze wat aan het uitdrogen was. Goed in de gaten houden!!!!!
  maar dat zullen ze daar vast wel doen. mooi om te lezen dat het personeel zo met iedereen is begaan.
  het gaat bijna gebeuren!!!!!! Succes en heel veel kracht voor jullie beiden knuffel voor jullie van ons

 13. Tamara Reeuwijk 11 februari 2019 at 20:56

  Respect voor jullie allebei 💪 lijkt me inderdaad niet handig om in het ziekenhuis te moeten werken en ik lees je blogs graag! Als ik het goed begrijp is het de laatste Chemo vandaag. Fijn dat Bianca veel slaapt tussendoor dan gaat het voor haar wat sneller maar kan me voorstellen dat het voor jou behoorlijk zwaar is aan de zij lijn MS heb je helaas niet alleen en de positiviteit die jij uitstraalt en ook in je blogs te lezen is trekken jou lieve vrouw hier echt doorheen vanuit Nederland stuur ik jullie allebei Heel veel kracht en sterkte en positive vibes 🍀🍀🍀 Tot morgen samen Groetjes

 14. Willeke Kafoe 11 februari 2019 at 20:37

  Keep up the good work!

Leave A Comment