… is het halve werk. Dat is toch wel waar je voor wilt gaan! Mocht het maar ook zo zijn voor mijn reis naar Moskou.

Het begon helaas niet heel rooskleurig. Ik heb toch de nodige spanning en stress gehad omdat ik toch erg opkeek tegen de reis/behandeling. Er zijn toch een hoop dingen die je moeten regelen zoals het afronden van je dagelijkse verplichtingen in Vleuten, het goed achterlaten van je huis, zorgen dat Alexander goed en wel bij opa en oma in Asten terecht komt en dat je ook zo weinig mogelijk vergeet mee te nemen. Als je op vakantie gaat vind ik het al niet leuk om de koffer in te moeten pakken dus laat staan als dit moet voor je behandeling. Verder heb ik toch nog wat last van een kies die ik 2 weken geleden heb moeten trekken; al gaat het op de hechtingen na de goede kant op. Het meest vervelende was dat er nog problemen waren met het verkrijgen van het visum om Rusland in te mogen. Zucht! Door grotere drukte kon het Russisch consulaat ons visum niet op vrijdag uitreiken. Hierdoor hebben we onze reis moeten omboeken naar maandagavond zodat we alsnog op tijd in Moskou konden aankomen. Gelukkig hadden we flexibele tickets én een buffer van een dag maar handig is anders en een dagje bijkomen zit er ook niet meer in.

Het afgelopen weekend hebben we Alexander naar opa en oma gebracht, waar hij de komende 5 weken zal gaan verblijven. Met de hulp van zijn tante Jacobien, de rest van de familie en vrienden zit Alexander op de beste plek denkbaar en niet op de laatste plaats om het feit dat hij lekker kan ravotten in de tuin! De aanwezigheid van lieve mensen die langs waren gekomen zorgde voor een mooi moment om niet gauw te vergeten.  Zondagmiddag moesten we toch echt huiswaarts gaan. Het afscheid nemen viel erg zwaar ook al weet je en hoop je dat je snel weer terug komt. Het maakt het er allemaal niet gemakkelijker op dus een traan (eerder een emmer) werd zeker gelaten.

Maandag hebben we dan uiteindelijk ons paspoort op Schiphol kunnen ophalen waarna we konden gaan inchecken voor de vlucht. Na een vlucht van ruim 3 uur werden we op het vliegveld opgehaald door onze chauffeur Alexander! Hoe grappig is dat, dat de chauffeur is vernoemd naar je zoon. Alexander was zo vriendelijk om een ommetje te maken in de holst van de nacht zodat we snel een glimp konden opvangen van het Rode Plein en het Bolshoi Theater. Toch even fijn om iets van Moskou gezien te hebben al biedt de agenda de komende dagen misschien ook nog wel ruimte om wat te gaan ondernemen.

Gisteren hebben we wat uit kunnen slapen en de nabije omgeving van het hotel waar Johan verblijft kunnen verkennen. Zo hebben we een rondje gemaakt bij het kleine Kremlin waar talloze kraampjes te vinden waren met pro-Putin mokken, legerspullen, Matroesjka’s en bontmutsen. Om 14 uur werden we dan uiteindelijk door Alexander naar het ziekenhuis gebracht waar we vriendelijk werden ontvangen door Dr. Denis Fedorenko en Anastasia. Ik heb direct de kamer gekregen waar ik het gehele duur ga verblijven. Hier heb ik meteen de kamer wat gezelliger gemaakt door mijn meegebrachte tekeningen en foto’s op te hangen.  Qua onderzoeken was het vandaag rustig. Ik heb een hartfilmpje laten maken, mijn hechtingen laten checken en dat was het dan qua onderzoeken dan wel weer voor deze dag. Johan is halverwege de avond teruggekeerd naar zijn hotelkamer zodat ik wat kon gaan uitrusten en wat kon gaan wennen aan de kamer.

Vandaag staat in het teken van verdere onderzoeken, zoals een MRI, bloed- en urineonderzoeken, röntgenfoto’s en verdere noodzakelijke onderzoeken zodat Dr. Fedorenko de juiste beoordeling kan maken voor de verdere behandeling. Fingers crossed!