Een goed begin…

… is het halve werk. Dat is toch wel waar je voor wilt gaan! Mocht het maar ook zo zijn voor mijn reis naar Moskou.

Het begon helaas niet heel rooskleurig. Ik heb toch de nodige spanning en stress gehad omdat ik toch erg opkeek tegen de reis/behandeling. Er zijn toch een hoop dingen die je moeten regelen zoals het afronden van je dagelijkse verplichtingen in Vleuten, het goed achterlaten van je huis, zorgen dat Alexander goed en wel bij opa en oma in Asten terecht komt en dat je ook zo weinig mogelijk vergeet mee te nemen. Als je op vakantie gaat vind ik het al niet leuk om de koffer in te moeten pakken dus laat staan als dit moet voor je behandeling. Verder heb ik toch nog wat last van een kies die ik 2 weken geleden heb moeten trekken; al gaat het op de hechtingen na de goede kant op. Het meest vervelende was dat er nog problemen waren met het verkrijgen van het visum om Rusland in te mogen. Zucht! Door grotere drukte kon het Russisch consulaat ons visum niet op vrijdag uitreiken. Hierdoor hebben we onze reis moeten omboeken naar maandagavond zodat we alsnog op tijd in Moskou konden aankomen. Gelukkig hadden we flexibele tickets én een buffer van een dag maar handig is anders en een dagje bijkomen zit er ook niet meer in.

Het afgelopen weekend hebben we Alexander naar opa en oma gebracht, waar hij de komende 5 weken zal gaan verblijven. Met de hulp van zijn tante Jacobien, de rest van de familie en vrienden zit Alexander op de beste plek denkbaar en niet op de laatste plaats om het feit dat hij lekker kan ravotten in de tuin! De aanwezigheid van lieve mensen die langs waren gekomen zorgde voor een mooi moment om niet gauw te vergeten.  Zondagmiddag moesten we toch echt huiswaarts gaan. Het afscheid nemen viel erg zwaar ook al weet je en hoop je dat je snel weer terug komt. Het maakt het er allemaal niet gemakkelijker op dus een traan (eerder een emmer) werd zeker gelaten.

Maandag hebben we dan uiteindelijk ons paspoort op Schiphol kunnen ophalen waarna we konden gaan inchecken voor de vlucht. Na een vlucht van ruim 3 uur werden we op het vliegveld opgehaald door onze chauffeur Alexander! Hoe grappig is dat, dat de chauffeur is vernoemd naar je zoon. Alexander was zo vriendelijk om een ommetje te maken in de holst van de nacht zodat we snel een glimp konden opvangen van het Rode Plein en het Bolshoi Theater. Toch even fijn om iets van Moskou gezien te hebben al biedt de agenda de komende dagen misschien ook nog wel ruimte om wat te gaan ondernemen.

Gisteren hebben we wat uit kunnen slapen en de nabije omgeving van het hotel waar Johan verblijft kunnen verkennen. Zo hebben we een rondje gemaakt bij het kleine Kremlin waar talloze kraampjes te vinden waren met pro-Putin mokken, legerspullen, Matroesjka’s en bontmutsen. Om 14 uur werden we dan uiteindelijk door Alexander naar het ziekenhuis gebracht waar we vriendelijk werden ontvangen door Dr. Denis Fedorenko en Anastasia. Ik heb direct de kamer gekregen waar ik het gehele duur ga verblijven. Hier heb ik meteen de kamer wat gezelliger gemaakt door mijn meegebrachte tekeningen en foto’s op te hangen.  Qua onderzoeken was het vandaag rustig. Ik heb een hartfilmpje laten maken, mijn hechtingen laten checken en dat was het dan qua onderzoeken dan wel weer voor deze dag. Johan is halverwege de avond teruggekeerd naar zijn hotelkamer zodat ik wat kon gaan uitrusten en wat kon gaan wennen aan de kamer.

Vandaag staat in het teken van verdere onderzoeken, zoals een MRI, bloed- en urineonderzoeken, röntgenfoto’s en verdere noodzakelijke onderzoeken zodat Dr. Fedorenko de juiste beoordeling kan maken voor de verdere behandeling. Fingers crossed!

2019-01-24T12:26:52+00:0016 mei 2018|19 Comments

19 Comments

 1. Nelly Wijenberg en Paul 27 mei 2018 at 18:32

  Heel veel kracht voor Johan en jij
  We wensen juĺlie heel veel succes
  Veel liefs en samen sta je sterk
  Paul en Nelly

 2. Peter 18 mei 2018 at 15:02

  Sterkte Karien en Johan!
  Peter

 3. Judith van lierop 17 mei 2018 at 15:05

  Karien

  Heel veel kracht toegewenst en heel veel suc6 met alles ..🍀.

  Gr judith

 4. Carla Dijkstra 17 mei 2018 at 13:55

  Beste Karien, en ook beste Johan,
  Heel veel sterkte, moed en kracht!
  Lieve groeten,
  Marco, Carla & Yasmijn

 5. Thea 17 mei 2018 at 12:46

  Heel veel succes en volg je behandeling . Ik hoop dat het je MS tot stilstand brengt , ik heb ook ppms en denk er ook over om dit te doen

 6. Patrick 17 mei 2018 at 10:01

  En Johan natuurlijk ook heel veel sterkte!

 7. Patrick 17 mei 2018 at 10:00

  Heel veel succes sterkte Karien!!!

 8. Jean planting 16 mei 2018 at 22:46

  Wat mooi dat je een blog bijhoud. We kunnen zo mooi volgen en jullie in deze spannende tijd volgen. Thanxs en succes. Xxx

 9. Lina 16 mei 2018 at 22:33

  Heel veel succes Karien, en Johan ook veel sterkte. Dank je voor het delen met deze.blog. Erg leuk.

 10. Marianne & Rene’ Berlemon 16 mei 2018 at 22:31

  Lieve Karien, wat fijn om middels je blog te kunnen volgen hoe het met je gaat. Want natuurlijk leven ook wij hier heel erg met je mee. We hopen dat de onderzoeken goed verlopen.
  Vanuit hier sturen we heel veel kracht en energie naar je toe. Lieverd heel veel sterkte! Je bent een kanjer, diep respect voor jouw. 🙏
  Hugs&kisses😘

 11. Ilse Thijs 16 mei 2018 at 21:55

  Lieve Karien

  Wat lijk je veel op je moeder! Ik weet zeker dat Alexander een hele leuke tijd gaat hebben bij opa en oma in asten! Ik wens je heel veel succes en sterkte in Rusland.

 12. Astrid 16 mei 2018 at 21:49

  Oh wat fijn dat je een blog bij houd! Knap ook.
  Maar zo kan ik je volgen want zoals heel velen leef ik flink met je /jullie mee!
  Zet hem op sterke topper!

 13. Vaishnavi 16 mei 2018 at 21:26

  Wish you good luck. You are very strong, be the way you are and success surely is yours!!

 14. Karlijn 16 mei 2018 at 21:24

  Heel veel succes Karien! Super spannend allemaal…!

 15. Yolanda Mol 16 mei 2018 at 21:19

  Karien,

  Heel veel sterkte maar vooral véél succes gewenst met je behandeling!
  We zullen allemaal voor je duimen en hopen op een goede voorspoedige afloop.
  Toitoitoi
  Gr Hans en Yolanda
  (pa en ma van Loes)

 16. Theo en Josefien 16 mei 2018 at 21:19

  Wat goed dat je een blog bijhoudt. Dan kunnen wij op afstand volgen hoe het met je gaat. Wij wensen je heel veel sterkte en denken aan je. kaarsje brandt!
  Lieve groeten, Theo en Josefien

 17. Leonie 16 mei 2018 at 21:19

  Heel veel succes Karien! En Johan natuurlijk ook!

 18. Marija 16 mei 2018 at 20:47

  Wat spannend allemaal, succes!

 19. Yvonne 16 mei 2018 at 20:42

  Heel veel succes Karien!!

Leave A Comment