Maandag 9 september 2019

Vanochtend appte Ramon mij dat dr. Fedorenko rond middaguur even langs zou komen.

Wederom heeft Ramon infuus bloeddruk bloedafname en injectie gehad. Daarna kwam de dr. vertellen dat de bloedplaatjes een beetje aan de lage kant zijn.(14) Wanneer ze morgen onder 10 komen, krijgt Ramon een bloedtransfusie. Dit komt blijkbaar vaker voor. Maar was wel even schrikken omdat je denkt dat dat uitzonderlijk is. Ik ga ervan uit dat ze hier overal een oplossing voor hebben. Daarna kwam dr. Fedorenko langs en vertelde dat het goed gaat met Ramon en dat zijn haren nu beginnen uit te vallen. Ik vroeg en de bloedplaatjes dan? Ja deze moeten niet bij de 10 komen dan krijgt Ramon bloedtransfusie misschien morgen.

Rond de klok van 18.30 uur arriveerde Simone( zus van Ramon)bij het hotel. We besloten om niet meer naar het ziekenhuis te gaan maar morgenochtend.

 

Dinsdag 10 september 2019

Simone en ik waren om 10.00uur in het ziekenhuis. Ramon straalde helemaal toen hij zijn zusje zag. Zo mooi om te zien!!💞 Na een gesprekje van vijftien minuutjes was Ramon moe en hebben we plaats genomen in de wachtruimte. Vervolgens zagen we dat een verpleegkundige met een infuuspaal richting Ramon liep. De ene zak die eraan hing zag er anders uit, namelijk geel van kleur. We dachten al dat is raar. Zou het dan toch die bloedtransfusie zijn. Even later werd duidelijk dat het inderdaad bloedtransfusie was. Ramon appte het en dat dit in overleg met dr. Fedorenko gedaan moest worden. Zijn bloedplaatjes waren nu 10. Nadien zijn we even wezen kijken maar Ramon was moe. We zijn even naar de winkel gegaan. We kwamen Anastasia tegen per toeval en hebben de door Simone meegebrachte zonnetjes aan haar afgegeven. Deze waren afkomstig van een medepatiënte Josefine die onlangs ontslagen is uit het ziekenhuis.

Bij terugkomst sliep Ramon en het was het bijna 13.30 uur; We zouden wachten tot Ramon om 14.00 uur zijn eten kreeg zodat hij weer even wakker zou zijn om te eten. Tussentijds kregen we wat problemen met internet. We hebben even Alexey om hulp gevraagd. Ramon gaf aan dat hij misschien 13 september uit de isolatie zou mogen. Ramon is over de helft!!! Hij kijkt er zo naar uit dat hij weer kan douchen en naar buiten te gaan!( hij mag nu niet douchen in isolatie, gebruikt alcohol en een andere vloeistof om zich te reinigen).

Veel liefs van Ramon, Simone en Marie-José