6 oktober

Weer even een update. Er is inmiddels 3 keer bloed geprikt tot nu toe gaan de waardes de goede kant op maar het kan nog alle kanten op gaan. Afgelopen donderdag zijn we om half 9 de auto ingestapt om naar de hematoloog te gaan. Daar aangekomen gingen we gewapend met een mondkapje en een heleboel desinfectie spullen het ziekenhuis in. Ramon besloot om niet een rolstoel te nemen maar het stuk te lopen. Het stukje lopen naar de poli ging best goed. We werden door de hematoloog geroepen en alle bloedwaardes werden besproken. Ramon zijn bloedwaardes zagen er al heel goed uit. Ze vond zelf dat het allemaal niet meer zo strikt hoeft. Maar wel uit de buurt blijven van zieke mensen en ook grote groepen vermijden. Ook vond ze niet nodig om al heel snel weer bloed te prikken waarop Ramon en ikzelf antwoordde maar als nu de bloedwaardes ineens lager worden?? Gelukkig hebben we nauw contact met dr.Fedorenko, alle bloedwaardes hebben we vanuit Nederland naar hem doorgestuurd. Ook het gesprek met de hematoloog hebben we aan hem doorgestuurd om zijn advies daarin te vragen. Dr. Fedorenko kon zich helemaal in de hematoloog vinden. Wel zo fijn als ze beide op één lijn zitten.

Bij thuiskomst hadden we allebei zoiets de bloedwaardes willen we eerder prikken dan wanneer ze had geadviseerd. En we maakte een afspraak dat ze over 2 weken komen  bloedprikken. Eind november hebben we een afspraak bij de MS verpleegkundige en de neuroloog.

Ramon is de afgelopen dagen erg moe. Je merkt dat zo’n ziekenhuisbezoek toch nog best veel is. Hij pakt goed zijn rust.

Lauren is gelukkig weer beter en ze is erg blij dat haar papa weer om haar heen is. Lauren is erg bezig met wie een jongen of een meisje is. En als je aan haar vraagt wat is papa, dan krijg je als antwoord een kappie (omdat hij vaak een kapje draagt). Heerlijk die kinderlogica, bovendien is dat niet zijn enige naam door het kapje, hij is ook al een keer sinterklaas genoemd door haar.

Tot nu toe mogen we niet klagen hoe het gaat, laten we hopen dat het op deze manier verder gaat.

Liefs Ramon, Karin en Lauren