Vrijdag 23 augustus 2019

Vanochtend was het een gekkenhuis, zo ontzettend druk bij het ontbijt in het hotel, dus we waren er binnen 10 minuten weer weg. Een raar gevoel om te beseffen dat Ramon nu de laatste nacht in het hotel had geslapen, bekroop mij. Ik weet, het is voor het goede doel en ging hem dan ook erg graag naar het ziekenhuis brengen, want daar is dé plek waar Ramon vrij gaat zijn van MS!!!

We bespraken het ook samen, en vroeg of hij zenuwachtig was. Maar Ramon zegt ik maak mij drukker om op tijd in het ziekenhuis te zijn dan ernaartoe te gaan. Raar is het wel, maar ook goed. Goed dat het nu ECHT gaat gebeuren!!

Ramon moest om 9.00 uur in het ziekenhuis zijn. Het allereerst heeft Ramon zijn koffers uitgepakt en zijn kasten ingeruimd.

Dr. Federenko kwam eerst langs om goedemorgen te zeggen en te vragen hoe Ramon zich voelde.

Daarna kwam Anastasia vertellen dat Dr. Federenko zometeen nog een klein lichamelijk onderzoek kwam doen om vervolgens te starten met het 1e infuus prednison 500 mg. Dit duurde zo’n 20 minuten en was daarna vrij om te gaan. Verder kreeg Ramon nog een paar tabletten, maagbeschermers en een tablet voor de avond omdat Ramon vanavond de 1e injectie krijgt om de stamcellen op te wekken. Deze zorgt ervoor dat de bijwerkingen van de injectie gereduceerd worden.

Nadat Ramon het infuus had gekregen mochten we gaan en hebben we nog een beetje in de buurt rondgekeken. We hebben een paar supermarkten ontdekt. Vervolgens zijn we toch nog teruggegaan naar de omgeving van het hotel. We kennen deze omgeving en dit is waarschijnlijk echt de laatste of bijna laatste keer dat Ramon van het ziekenhuisterrein af mocht. We zijn rond 19.00 uur weer binnengelopen in het ziekenhuis.

Ramon achtergelaten en hem heel veel succes gewenst voor de eerste nacht in het ziekenhuis. Zijn allereerste injecties!

 

Zaterdag 24 augustus 2019

‘s Ochtends voordat het infuus van start ging was ik bij Ramon. Hij had niet zo goed geslapen, waarschijnlijk komt dit door het prednisoninfuus van gisteren. Hij had vannacht nog een slaaptabletje gekregen. Na het infuus van vandaag zijn Ramon en ik naar een nabije supermarkt gelopen. Wat inkopen gedaan en dat was het weer voor vandaag voor Ramon. Zijn energie met prednison wordt duidelijk wat minder. ‘S middags ben ik nog even een stukje opgelopen. Vanavond en vannacht krijgt Ramon de tweede keer zijn injecties om de stamcellen op te wekken.

Waarschijnlijk is maandag de dag dat de neckline geplaatst gaat worden en het oogsten van de stamcellen gaat plaats vinden. We weten nog niet wanneer zijn haar er af gaat.

Voor het donker ben ik bij hem weggegaan, terug naar het hotel.

Hopelijk heeft hij nu een betere nacht. Ramon zegt steeds: “komt wel goed!”, waar ik ook in geloof, dus op naar morgen…

Liefs van Ramon en Marie-José