“Een stuk uit eigen werk”

Ver van huis en toch dichtbij, zo voelt het hier. We zijn een eindje weg maar door de mogelijkheden die het internet biedt lijkt het toch dichtbij. Elke dag spreken en zien we de kinderen via whattsapp video. Dat is natuurlijk erg fijn, echter voel ik bij de dames toch wel dat het gemis groter is door het moederinstinct. Om ze dan weer helemaal op hun gemak en thuis te laten voelen heb ik de perfecte remedie gevonden. ’s Morgens als we in het ziekenhuis aankomen lees ik een stuk voor uit eigen werk. Ik zie ze dan weer helemaal opbeuren om vol goede moet een nieuwe dag te beginnen. Ik vervolg mijn verhaal met jullie reacties waar we alle drie nog blijer van worden, dus blijf ze sturen.

Groen ligt dus, op de MS na blijkt Bianca helemaal gezond en sterk genoeg om te starten. Gedurende de week ben ik er ook wel achter gekomen dat er een hoop dingen zijn waarvan ik moet zeggen: “Da wist ik nie.” Zo vertelde de doctor dat de behandeling die Bianca gaat krijgen ontstaan is door een patiënt die leukemie en MS had. Net als in Nederland waar de behandeling toegepast wordt bij Leukemie patiënten, gebeurt dat hier ook al jaren, maar toen degene met Leukemie en MS na de behandeling nauwelijks tot geen MS activiteit meer vertoonde zijn ze hier verder gaan studeren en zo is het geheel ontstaan.

Maar goed, toen we het goede nieuws kregen moest dat natuurlijk hier ook op gepaste wijze gevierd worden. Waar je Bianca blij mee maakt als we in het buitenland zijn is het bezoeken van marktjes en och daar word ik ook zo vrolijk van. Dus Bianca ingepakt en op naar de markt die in dit geval vlak achter het hotel ligt. Door het winterse weer was er maar, ik denk, een goeie 20% van de kraampjes bezet. Balen man. We zijn met weinig tevreden dus toch voldaan terug naar de hotelkamer om even op te warmen en uit te rusten. De tijd dat Bianca het ziekenhuis eventjes niet meer mag verlaten komt dichterbij. Dus voordat ze op ziekenhuisvoer moet teren hebben we samen even de BurgerKing bezocht.

Na Bianca terug gebracht te hebben naar het ziekenhuis kreeg ik een whattsapp bericht van bepaalde iemanden uit Vlierden. Die zaten in het plaatselijke praatcafé te proosten op het nieuws en een goede afloop van de behandeling. Yvonne en ik dachten wie zijn wij dan om niet mee te proosten op het goede nieuws. In de lobby hebben we onder het genot van een biertje wat zitten ouwe hoeren en zijn we (jullie tijd) op tijd te bed gegaan.

De volgende dag (1 feb.) begint het. Toen wij in het ziekenhuis aankwamen had Bianca al een steroïden-infuus achter de kiezen of beter gezegd; in de aderen. De komende dagen mag ze nog mee naar buiten dus goed ingepakt hebben we haar meegenomen (uiteraard pas nadat ik een stukje uit eigen werk had voorgelezen). Behalve “da ut n bietje dun dur de boks waaide” was het buiten aangenaam. Even wat voorraden ingeslagen uit de supermarkt voor in het ziekenhuis, nog wat windowshoppen en weer terug. Samen nog wat gepraat met de Engelse buurman van Bianca en met elkaar en dan weer terug naar het Hotel.

En dan begint het echt, terwijl ik deze blog aan het schrijven ben begint voor Bianca het echte werk. De komende 4 dagen krijgt ze overdag steroïden en elke avond om 23:00 en ’s nacht om 3:00 stamcel injecties. Dus zet hem op schat, samen slepen we ons hier doorheen. Morgen zijn ik en Yvonne er weer en lees ik weer een stuk uit eigen werk met hopelijk veel support middels reacties.

En voor jou ook heel veel beterschap mams…..

2019-02-01T22:44:47+00:001 februari 2019|59 Comments

59 Comments

 1. Kirsten van der Ploeg 3 februari 2019 at 23:32

  Lieve hsct-strijders.

  Wat geweldig dat de behandeling doorgaat en ik hoop dat je er met gemak doorheen gaat.
  Ik ben sinds 19 december terug uit India van een stamceltransplantatie en ik heb tijdens de behandeling en nu thuis eigenlijk geen noemenswaardige klachten gehad. Ik hoop dat het jou net zo vergaat. Ik gun het je van harte en duim heel hard voor je. Ook wens ik jou, je man, schoonzus en de thuisfront heel veel sterkte de komende tijd.
  Ik leef met jullie mee en blijf duimen.
  Veel liefs Kirsten

 2. Ria vanEyk 3 februari 2019 at 21:47

  Welterusten meiske !!👍👍💋💋

 3. Andrea 3 februari 2019 at 18:45

  Mooi om mee te lezen/leven. Ik wens jullie allemaal heel veel succes Bianca met de behandeling, haar reisgenoten voor het meeleven en dragelijk maken het thuisfront dat het allemaal doorgaat! Hou vol het is prachtig om te zien hoeveel mensen jullie gunnen!

 4. Natasja Duiveman ceelen 3 februari 2019 at 16:44

  Wat een schrijftalent, zet hem op Bianca

 5. Koen van de Kemenade 3 februari 2019 at 01:34

  Fijn om mee te lezen vanaf de zijlijn.. sterkte en dat de stamcellen zijn werk mogen doen.. voor jullie succes de komende dagen in het ziekenhuis.
  en Michiel je schrijft mooi 👍

 6. Inge Henry Danique 2 februari 2019 at 21:32

  Wat een geweldig nieuws ”een GO ”’ daar heb je of nee jullie ook alles voor gedaan!!
  Heerlijk dat je nog ff een markt hebt kunnen bezoeken nu het nog kan. Super deze blog, met een lach en een traan geschreven ”’toppie”
  En Michiel je kunt nog altijd schrijver worden.
  Sterkte de komende tijd maar dat gaat je lukken, wat een sterke vrouw ben jij met een lieve man en familie naast je ……dikke 💋
  Ik blijf kaarsjes branden voor jullie

 7. Joris 2 februari 2019 at 19:00

  Respect alle. En zet hem op

 8. Elly en Hans 2 februari 2019 at 19:00

  Zet hem op Bianca.het komt allemaal goed.we gaan er voor.groetjes Elly en Hans

 9. Els, Hilde en Sebastiaan 2 februari 2019 at 16:50

  Vanuit sneeuwrijk Willingen heel veel succes gewenst de komende tijd! Wij blijven jullie volgen ⛷💪🏻

 10. Koen en Marleen 2 februari 2019 at 15:03

  Michiel! Roeping gemist?!??! Wat schrijf jij goed zeg! Het echte werk is begonnen. Wij branden veel kaarsjes en duimen op een goede uitkomst. We denken aan jullie. Liefs ons

 11. Tamara Reeuwijk 2 februari 2019 at 14:15

  Hey Bianca
  Wat fijn om te lezen iedere dag 🤗
  Zelfs ik heb tranen voor je gelaten van blijdschap wat een goed nieuws allemaal so far so good 👌 Richard en ik hebben met je mee geproost zijn zo blij voor je ook fijn dat je lekker naar buiten mag en nog ff kunt shoppen goede afleiding en shoppen is altijd leuk !
  Veel Sterkte met de spuitjes en je infuus ❤
  Tot morgen 😘

 12. ria van eyk 2 februari 2019 at 12:26

  Hallo Bianca-denken héél veel aan jullie !! Héel veel Sterkte hè !! lieve groetjes van ons ria en willy

 13. Daniëlle vd ven 2 februari 2019 at 12:18

  Super fijn om he blogs te lezen Michiel!!Bianca heel veel sterkte en kracht gewenst !🍀…..en zoveel meer want het is niet niks allemaal!!

 14. Anita 2 februari 2019 at 12:13

  Diep respect voor jullie !! En wat kan jij geweldig leuk schrijven ondanks alles met zoveel humor !! Heel veel kracht wensen wij jullie en Bianca je bent een power vrouw !! Zet um op !! Liefs Pim en Anita

 15. Tonnie 2 februari 2019 at 12:03

  Weer mooi geschreven Michiel
  Wat fijn dat zoveel mensen met jullie
  Meeleven. Doet jullie vast erg goed
  Stelletje bikkels. Heel veel succes

 16. Jeanne en Martien 2 februari 2019 at 11:55

  hallo lieverds wat is het toch geweldig om de blogs te lezen Het lijkt wel een vakantieboek met al die mooie foto s ( nou ja vakantieboek)
  Fijn Bianca dat je nog “uitstapjes” kunt maken . Gezellig met al die matroeska,s op dat marktje Heel gezellig We moesten wel even lachen Jij op de foto in die rostoel met dat dekentje een echte Russin lijk je daar ( grapje) HET GAAT BEGINNEN VOOR JE Veel sterkte hoewel ik dat niet hoef te zeggen want sterk ben je dat heb je al lang bewezen. de groetjes aan je mantelzorgers daar, Ze doen het geweldig Dikke knuffel van ons

 17. Fanny dn Arno 2 februari 2019 at 11:48

  Gisteren hadden we het tijdens een etentje met vrienden over jullie ., (ook zij volgen jullie via jouw blogs..)
  Ik zei nog.. ik probeer om niet steeds te reageren op de blogs, want wat zullen ZE dan wel van me denken…😔’.
  Lees ik dat je ‘ de dames’ ( de kanjers , de bikkels , de lieverds…😍) elke ochtend voorlees incl de reactie. En dat jullie je ( mede door) de reacties zo gesteund voelen …. WTF wie ben ik dan om NIET te willen reageren maar alleen lezen….
  DUS hier ben ik weer…
  iIk ‘popel’ elke x weer om je blog te lezen! Ik zou zeggen:’ Mick ga hier iets mee doen!!! Breng een boek uit : met jullue verhaal en met je blog erin verwerkt!! 😉
  Nu begint het ‘echte werk’ dan..
  Lieve Bianca ( want je zilt het toch uiteindelijk zelf moeten doen) sterkte meid❤️ Wat heb jij een enorm fijn ‘team’ om je heen! Je eigen man en je schoonzus daar… de toppers., maar zeker ook je eigen familie thuis.. zij zorgen dat ook thuis alles ‘gewoon’ Door gaat!!! Respect en bewondering 🍀❤️
  Dikke knuffel 💋

 18. Jeanne 2 februari 2019 at 11:40

  Mooie blog weer! Doe je goed Mick ! Toi, Toi, Toi! 🤞🏻
  Vanuit hier de warmste groetjes!

 19. William en Anita 2 februari 2019 at 10:55

  Bianca heel veel sterkte en zet hem op. Wij denken aan je.🍀
  Groetjes William en Anita

 20. Maria Brouwers 2 februari 2019 at 10:25

  Fijn dat jullie nog even hebben kunnen genieten van die kleine dingen. Nou veel sterkte bianca want het zal nog zwaar worden. Ook voor jou Mick want wachten duurt lang. En Yvonne zorg goed voor elkaar die dagen dat je nog daar bent. Ik blijf jullie volgen. Gr Maria

 21. Miranda 2 februari 2019 at 10:18

  Wat fijn om te horen allemaal , zet hem op Bianca, wij denken aan jullie, hou jullie taai allemaal daar .

 22. Thea Westra 2 februari 2019 at 10:16

  Mooi geschreven . Zet hem op 💪. Veel sterkte en succes

 23. Tjerk en Astrid Mennen 2 februari 2019 at 10:02

  Je hebt alles weer mooi verwoord in je blog Michiel. Geweldig met een beetje humor er door! Ben iedere keer weer benieuwd naar de volgende. Fijn dat jullie via whatsapp contact kunnen hebben met het thuisfront, En we kunnen het niet genoeg zeggen: Bianca succes weer! Groetjes

 24. Hanny Relou 2 februari 2019 at 09:49

  Ik volg “het boek over Bianca” bijna dagelijks. 🤓 Erg interessant…en spannend.
  Ik hoop op een heel goed laatste hoofdstuk en dat alles dus gaat zoals het hoort!!!!!

 25. Bert & Monique 2 februari 2019 at 09:46

  Hier vanuit Asten leven wij ook mee wat een goed nieuws allemaal wordt ook wel heel erg op de hoogte gehouden door Helma . Nou kaarsjes branden hier voor jullie en tot toi toi

 26. Marielle 2 februari 2019 at 09:40

  Wat n geweldig nieuws!
  Zet m op bianca!!! Wat heerlijk om zo’n fijne man en super schoonzus bij je te hebben.
  Wij gaan hier door met veel kaarsjes branden… voor nog veel meer positief nieuws.
  En tussentijds genieten we van de erg leuke blogs…

 27. Lizette en Jack 2 februari 2019 at 09:33

  Jullie blog wordt ook hier dagelijks door jong en oud gevolgd. Bijzonder knap hoe je er de humor in houd, ijzersterk hoe jullie dit samen aanpakken, enorm dapper hoe sterk je bent Bianca! Succes met alles wat nog gaat komen voor jullie alledrie!

 28. Patrick en Roos 2 februari 2019 at 09:20

  Goed zo Bianca alles mee maken ook een stukje Moskou nu je er toch bent .. Wel op tijd stoppen om wat te kopen Michiel, en niet alleen langs de kraampjes lopen ! De behandeling gaat beginnen waar jullie zo lang op hebben gewacht .. Ondertussen volgen wij het hier allemaal via de leuke foto`s en de blog die jij zo schrijft Michiel dat we niet kunnen wachten om de volgende al te lezen. Het lijkt wel of jullie niet zo ver weg zijn zo .. Yvonne je bent de beste ondersteuning die Michiel zich kan wensen, met een traan een lach en een biertje goed om te zien .. Hopende op nog meer positieve blogs sluit ik het nu maar af .. Groetjes van ons Patrick en Roos

 29. Vera Strijbosch 2 februari 2019 at 09:13

  Fijn om de blogs te lezen! Jullie zijn kanjers 😘 Zet m op de komende dagen! 🍀
  Veel liefs van Vera

 30. Angela van Rijssel 2 februari 2019 at 09:07

  Wat fijn dat jullie ook de leuke momenten mee pikken. Die nemen ze niet meer af!

 31. Stefanie 2 februari 2019 at 09:00

  Het is leuk en fijn om jouw blog te lezen Mick. Doe je goed!
  Bianca heel veel succes en wij denken aan jullie. 😘💪

 32. Sandra janssen 2 februari 2019 at 08:52

  Goh Michiel wat geweldig om je blogs te lezen en op deze manier jou te leren kennen wat zit jij ondanks alle spanningen en onzekerheden vol humor, mooi hoe jullie samen dit gevecht aangaan !! Geef de dames een dikke knuffel 💖

 33. Bregje en Sander 2 februari 2019 at 08:47

  Super dat de strijd mag beginnen! 💪Heel veel succes en kracht en veel gezondheid toegewenst 🍀 Dikke kus en knuffel Sander en Bregje

 34. Angela van moorsel 2 februari 2019 at 08:30

  Zet hem op Bianca, en hoe mooi is het voor ons om via deze blog helemaal op de hoogte gehouden te worde. Hopelijk is het ziekenhuiseten wat te eten, wij branden hier wat kaarsjes af voor jullie. Savonds trekt er een ware gloed over Vlierden, een soort noorderlicht, maar dan van alle kaarsjes die voor jullie branden.😜. Zet hem op kanjers.😘🍀

 35. Simone en Marnix 2 februari 2019 at 08:29

  Zoveel respect voor hoe jullie er zijn voor elkaar, wat een lieve man heb je toch Bianca!… en ook nog een met humor en een goede schrijver blijkt! 😘
  Met al die warmte en kracht die vanuit (het nu ook best wel koude) Vlierden wordt toegezonden moet het helemaal goed komen.
  Heel veel sterkte en kracht voor jullie samen! Gewoon blijven lachen, dat is het beste medicijn 😘🍀❤️

  Lieve groetjes,
  Simone, Marnix, Jelle, Jens en Imke

 36. John en marina 2 februari 2019 at 08:06

  Doe je goed mikky leuke blog heel veel Suc6 daar voor jullie .

 37. M.Crommentuijn 2 februari 2019 at 08:04

  Wat weer prachtig geschreven Mick, En wat leven we allen met jullie mee. Dikke knuffel Bianca je kunt het. Groetjes Miranda

 38. Wendy swinkels 2 februari 2019 at 08:03

  Wat is het toch fijn dat we zo toch op de hoogte zijn van jullie gebeuren daar ver weg van Vlierden maar toch voelt het als dichtbij. Bianca zet hem op veel succes🍀🍀 en zet hem op samen met Michiel aan je zij en Yvonne kun je het en met ons allemaal in gedachten . Go girl go for it!!! Veel liefs uit het Brabantse land 🤗😘❤

 39. Anita en Tiny 2 februari 2019 at 07:31

  Michiel, wat goed van die blogs, zo kunnen we ook op de hoogte blijven over de behandelingen van ons Bianca. En wat fijn dat jullie zoveel doen voor ons Bianca, Michiel en Yvonne bedankt daarvoor. Wij vinden het ook leuk dat Stijn ,Vince en Rick contact hebben met Bianca.!!!.

 40. Gerrie Ceelen 2 februari 2019 at 07:11

  Weer mooi geschreven Mick. Bianca heel veel sterkte🍀💖.
  En ook Mick en Yvonne heel veel sterkte 🍀💖 groetjes Mark&Gerrie en de Kids

 41. Claudia Driessen 2 februari 2019 at 06:58

  Fijn om zo op de hoogte gehouden te worden. Zet hem op Bianca, zal een kaarsje voor je branden. Denk veel aan je 💋Claudia

 42. Maartje 2 februari 2019 at 06:39

  Haha…dat marktje is er dus nog steeds. Zijn mama en ik toen ook geweest.

  Nu is het dan eindelijk echt zover. Zet hem op! Wij duimen voor je.
  Liefs, Maartje & Floor

 43. Willeke Kafoe 2 februari 2019 at 02:51

  Klinkt als thuis, elke beschrijving weer. Nog een paar dagen en dan is het er tegenaan! Eén tip: als je pijn hebt, bellen! Ze komen dan telkens iets anders inspuiten en ze willen het je zo graag zo comfortabel mogelijk maken. En het eten gaat wel lukken. Inmiddels weet Michiel vast de supermarktjes wel te vinden, dus kom maar op met dat vriezervoer tijdens quarantaine. Er zijn allerlei lekkere groentenmixjes te krijgen die je enigszins kunt vergelijken met Nederland en wist je dat je eieren kunt koken in de waterkoker? Gewoon eentje erin doen en een paar keer aan zetten. Wees niet zo dom als ik en probeer het niet met een videotutoriwl in de magnetron te doen, dat werkt niet…. kom maar op met die shotjes! Dat kunnen jullie!

 44. Christel en wim 2 februari 2019 at 01:40

  🍀voor jullie, top en respect michiel hoe je t allemaal beschrijf! Zet m op samen

 45. Mieke Koolen 2 februari 2019 at 01:32

  Zo fijn om jullie via deze blog te kunnen volgen. Je bent een echte schrijver Michiel. Heel veel succes en we denken aan jullie.
  Zet hem op Bianca, je bent een toppertje🍀🍀🍀. Groetjes Mieke

 46. Anne hikspoors 2 februari 2019 at 00:51

  Zet hem op Bianca je kan het. Hou vol en houd moed

 47. Wim en Mariet Verberne 2 februari 2019 at 00:49

  Heel veel sterkte allemaal , wij leven met jullie mee .
  Heel fijn om de blog te lezen en zo op de hoogte te blijven .

  Groetjes van Wim en Mariet Verberne .
  👍🌷🍀🌞🌷👋

 48. Janny Rutjens 2 februari 2019 at 00:19

  Lieve allemaal: wat fijn om jullie te volgen in Moskou. Volgens mij leest het hele dorp jullie berichten. Heel veel succes bij de komende behandelingen!!!! Mooi geschreven op z’n vlierdens Michiel. Houd de moed erin!!!! Xx
  Fam. Rutjens

 49. Doer 2 februari 2019 at 00:08

  Weer heel mooi geschreven Micky. Wij zorgen hier wel voor ons mam. Blijf vooral schrijven en doe de 2 mooie dames de groeten mij.

 50. Renata 2 februari 2019 at 00:00

  Lieve Bianca,
  Via deze blog en natuurlijk ook via ons pap, volg ik het allemaal een beetje van een afstand. Veel respect hoe jij je erdoor heen sleept. Zet hem op de komende tijd. Heel heel veel sterkte met alles voor jullie allemaal.
  Groetjes Renata Kranenbroek

 51. Helene linders 1 februari 2019 at 23:50

  Lieve Bianca heel veel succes. Hier in de Hei brand 🕯. Mitsh en yvonne jullie bedankt voor de goeie steun voor Bianca. Gr Helene en Pieter linders

 52. Loes 1 februari 2019 at 23:50

  Lieve Bianca, super nieuws dat de behandeling door kan gaan! Met die support daar en op afstand wordt het hopelijk wat draaglijker voor je. Heel veel sterkte en kracht, jij kunt dit! Op weg naar de toekomst. Liefs xx van Loes

 53. Suzanne Strijbosch 1 februari 2019 at 23:47

  Zo fijn om de blogs te lezen, ga zo door Michiel! En Yesss wat is het fijn dat het allemaal door kan gaan. Heel veel succes met de volgende stappen. Ik denk aan jullie, zet hem op Bianca! 🧡
  Liefs Suus

 54. Dorothé 1 februari 2019 at 23:46

  Bianca zo spannend allemaal zet hem op en heel veel sterkte!
  Veel groetjes 🍀

 55. Danielle smits 1 februari 2019 at 23:31

  . Super fijn je blogs Michel. Elke avond nog even checken of er al een nieuwe is😉
  Super dat jij er Yvonne er bij zijn voor bianca!! Spannend allemaal…

 56. Petra van Heugten 1 februari 2019 at 23:28

  Sterkte Bianca, op afstand leef ik mee en brand een kaarsje. Groetjes, Petra.

 57. Yvonne Engelen 1 februari 2019 at 23:11

  Markt kraampjes, mensen kijken, cultuur snuiven, blijft leuk natuurlijk!!! Ik voel de spanning met jullie mee voor de komende dagen, maar tevens ook de kracht! Dus je blog komt echt goed over michiel, ga zo door.. succes en zet hem op bianca❤️!!🍀

 58. Wilma Berkers 1 februari 2019 at 23:11

  Hallo drie musketiers

  We hebben het hier iedere dag over jullie en door de mooie blogs van Michiel leven we nog meer mee met jullie. Ze zijn erg prettig om te lezen, da kende gij goe mick.

  Groetjes van de hele Fam Berkers uit Vlierden

 59. Danielle Kuijpers 1 februari 2019 at 23:09

  Zet hem op Bianca. Hou je taai. Vandaag toch een gemis, ons theemomentje op vrijdag. Even bijkletsen. Denk aan je daar in het verre Moskou💋❤️!!

Leave A Comment