Maandag 16 september 2019

Ramon gaf zondagavond aan dat maandagochtend de neckline verwijderd zou worden. Ook kwam dr. Fedorenko zeggen dat het exitgesprek maandag om 13.00 uur zou plaatsvinden. We kwamen bij Ramon aan rond 10.00 uur en hij lag plat op zijn bed. Zijn neckline was verwijderd en moest een half uur plat blijven liggen. Dr. Fedorenko kwam langs om Ramon even te onderzoeken en door te geven dat de bloeduitslagen helemaal goed waren. Hij vroeg ons het gesprek te vervroegen naar 12.00 uur.

Om iets voor 12.00 uur liepen we naar de kamer van dr. Fedorenko en werden binnengeroepen. Spannend want ja dit is het moment of we krijgen te horen waar het allemaal om te doen was: MS stoppen! Simone en ik hadden ons zoals gewoonlijk beschermd ingepakt, waarop dr. Fedorenko lachend zei:”doe alles maar af er zijn hier geen zieke mensen!!” Ramon is MS vrij!!! Echt alleen wanneer er iemand verkouden is in zijn omgeving moet Ramon een masker voor doen.

Ook in drukke mensenmassa’s een masker dragen. Thuis hoeft het niet als er geen verkouden of zieken zijn. Dit moet de eerste 3 maanden. Hij had nog vele aanvullingen op wat wel en niet mocht en waar Ramon op moet letten de komende tijd. Het was wederom een duidelijk en fijn gesprek waarin dr. Fedorenko precies uitlegde wat hij gedaan had tijdens de behandeling, welke onderzoeken, welke injecties etc. er gegeven waren. Dit alles staat compleet in het dossier. Nadat Ramon zijn vragen gesteld had, was het tijd om het gesprek af te ronden. Dr. Fedorenko feliciteerde Ramon met zijn MS vrije leven en wenste hem een heel fijn en gelukkig leven toe. Zoooooo blij!! Supertrots op Ramon: hij heeft het gefixt🍀😘

Na het exitgesprek Simone met Ramon naar buiten een rondje gaan lopen. De dag is verlopen met terugkijken op de toch vele weken in het ziekenhuis; wat we allemaal samen meegemaakt hebben maar vooral wat Ramon heeft doorstaan.

Samen hebben we de kaarten, de mooie tekeningen van Lauren en de foto’s opgeruimd en de kamer van Ramon zover mogelijk opgeruimd.

Wat een heerlijk gevoel om nu eindelijk te kunnen zeggen dat het allemaal achter de rug is met de HSCT- behandeling, wat werkelijk pittig is geweest voor Ramon.

Morgen staat om 12.00 uur de taxi bij het hotel, vervolgens rijden we naar het ziekenhuis om Ramon op te halen; afscheid nemen van dr. Fedorenko en Anastasia en gaan richting vliegveld! Morgenavond rond half acht, acht uur zijn we in Nederland!!!!!  Eindelijk kan Ramon zijn Karin en Lauren in zijn armen sluiten!

Ramon is MS vrij..geweldig🍀😘

Veel liefs,

Ramon, Simone en Marie-José