Zondag 25 augustus 2019

 

Vandaag kreeg Ramon zijn derde prednison infuus in de ochtend. Ramon had en heeft nog steeds veel last van vermoeidheid. Ook had hij vandaag veel last van zijn rug. Na het infuus vertelde hij het aan de verpleegkundige en liet het infuus even zitten, vervolgens kwam ze met een pijnstiller deze kon nog mooi binnen dat infuus.

Ramon is ‘s middags nog een kwartier mee naar buiten geweest, wat rondgelopen. Maar was snel moe. We zijn naar zijn kamer gegaan en heeft zo ongeveer de hele dag geslapen.

Ik ben rond 19.00 uur naar hotel teruggegaan.

Ramon had slaappilletjes om 20.00 uur ingenomen zoals de dag ervoor. Ramon is wel even wakker geweest voor de injecties maar heeft weer een goede nacht gehad.

 

Maandag 26 augustus 2019

 

Vanochtend kwam ik bij Ramon en onderweg naar het ziekenhuis appte hij dat ie de neckline kreeg vanochtend. Dus beetje spannend allemaal. Maar de nuchtere Ramon zei komt wel goed.

Een half uur van tevoren zou hij een pilletje krijgen om wat rustiger te worden.

De overbuurman John werd geschoren. Ramon was er even en we hebben meteen gevraagd of ze Ramon dadelijk ook kwam scheren. Dus…. weer een stap verder!! Geschoren en wel werd hij geroepen om mee te gaan om de neckline te plaatsen. ( ik mocht er niet bij zijn omdat dit een ingreep is in een steriele ruimte) Lopend kwam hij terug, was goed gegaan; een beetje een vreemd gevoel zei hij. Ook had ie nog een plaatselijke verdoving gekregen. Daarna nog een x-thorax om te checken of de neckline goed zat. Hij is wat wiebelig op zijn benen zegt ie; waarschijnlijk komt dit door de stimulatie stamcellen.

Om 15.30 uur werd Ramon overgeplaatst naar de derde verdieping, kamernummer 327. Dit is tevens de isolatiekamer, dus hij gaat vanaf nu niet meer verhuizen. Ik heb zijn kamer een beetje opgepimpt met kaarten en foto’s van Lauren en van hun als gezinnetje. Dit vindt hij wel het meest moeilijke, maar wil ook wel dat de foto’s opgehangen worden.

Je hoort hier de zuiveringssysteem zijn werk doen. Hier is alles steriel en kan je ook gewoon het water drinken. Op deze afdeling moet het bezoek altijd beschermde kleding aan, mondkapje, haarnetje, sloffen, blauwe jas.

Ramon is moe en slaapt als ie kan. Na zijn avondeten ben ik gegaan. Lastig vond ik deze keer om hem achter te laten…. Morgen start het oogsten van de stamcellen.

Ramon laat alles gelaten over zich heen komen. Nu gaat het echt beginnen..

 

Veel liefs, Ramon en Marie-José