Vrijdag 30 augustus 2019

Tweede dag chemo

Rond de klok van 10.00 uur is de tweede dag chemo  gestart. Ook kreeg Ramon nu weer die misselijkheidsklachten en rugpijn. Wederom een injectie plus een vervanging van de pleister bij de neckline. Ramon doezelde vaak even weg; maar moest ook vaak naar het toilet door de vele infusen.

Dr. Fedorenko kwam meerdere malen per dag even langs om te vragen hoe het ging met Ramon. Weinig eetlust had Ramon en heeft nog twee keer een prednison infuus gekregen. De hele middag sliep Ramon. Tussendoor heb ik nog een boodschap gedaan. Wat levensmiddelen ingeslagen voor de isolatiedagen.

Er kwam een neuroloog langs om Ramon even te testen en vragen te stellen over zijn beperkingen met betrekking tot zijn MS. Allerlei tests werden gedaan en had veel vragen gesteld.

Om 18.15 uur kwam Harco aan in Moskou en Alexey bracht hem naar het ziekenhuis.  Hij had een tweede telefoon voor hem meegenomen die als wifipoint dient (we hebben een Russisch simkaartje). Het internet van het ziekenhuis is nogal wisselend beschikbaar wat vaak lastig is als je elkaar wilt bereiken.

Ramon kon weer een beetje grapjes maken maar nog steeds erg moe en last van buikpijn, hoofdpijn.

We zijn rond 19.45 uur bij Ramon weggegaan.

Op naar dag 3 van de chemo🍀

 

Zaterdag 31 augustus 2019

Derde dag chemo

Vanochtend appte Ramon dat hij al vroeg wakker was en dat hij slecht geslapen had.

Dr. Fedorenko was al een paar keer komen kijken. Omdat hij zo misselijk was heeft Ramon een infuus gekregen met weer een middel tegen de misselijkheid. Ontbijten lukte hem niet, maar tabletten moesten voor en na het eten. Gelukkig at hij wat ananas (wat helpt tegen de bijwerkingen van de chemo) en kon hij zijn pilletjes innemen. Regelmatig liep er een verpleegkundige binnen om de infusen te vervangen.

Harco en ik zijn vanmorgen even op jacht gegaan om een leesbril voor John (een medepatiënt uit Ierland) te halen. Gelukkig bij een opticien hadden ze er ook niet al te dure. John kan natuurlijk geen kant op zonder bril. Hij was met zijn bril in slaap gevallen en was gebroken. Zo, John ook weer blij gemaakt.

Ramon slaapt erg veel en is ook maar goed. Zo gaan deze dagen waarschijnlijk het beste voorbij voor hem.

 

Zondag 01 september 2019

Vierde dag chemo

Vandaag een soortgelijke dag als alle 4 de chemo dagen: Heftig voor Ramon…

Gelukkig dat dit de laatste dag was. Ramon is erg beroerd hiervan geweest met misselijkheid dus geen honger of dorst. Fikse rugpijn, waarschijnlijk doordat zijn nieren erg hard moesten werken door de vele infusen. Hiervoor kreeg hij wel medicatie. Ramon heeft deze dagen zo goed als continue slapend doorgebracht. Tussendoor moest hij wel heel veel naar het toilet door het vele toegediende vocht.

Dr. Fedorenko heeft vanochtend Ramon nog eens extra onderzocht i.v.m klachten en zijn vele slapen. Hij beloofde dat morgen een betere dag zal zijn voor Ramon.🍀😊

Morgen is er een rustdag, overmorgen de stamceltransplantatie!! Super spannend..

Nobody said it is easy, but it is gonna worth it!!

 

Veel liefs van Ramon, Harco en Marie-José