Miranda is geholpen

Miranda Brouwer uit Voorschoten lijdt aan een progressieve vorm van MS. Het enige wat die ziekte kan stoppen, is een speciale HSCT-behandeling in het buitenland. Maar die niet wordt vergoed door de verzekering. Door de stichting ‘Wij stoppen MS voor’ is ruim €54.000 opgehaald, zodat Miranda haar behandeling kon ondergaan.

Miranda was de dodelijk zieke moeder die haar jonge gezin een maand achterliet om de reis naar Anzures Puebla in Mexico te maken voor een HSCT-behandeling. Het werd de belangrijkste reis van haar leven. Als Miranda de speciale behandeling niet zou ondergaan, zou ze een steeds slechter centraal-zenuwstelsel krijgen. Ze zou dan niet meer uit bed kunnen komen, niet meer kunnen communiceren en uiteindelijk als gevolg van MS overlijden.

Niet wachten

Begin 2017 onderging Miranda de behandeling. Het was belangrijk om deze behandeling zo snel als mogelijk vast te leggen, waardoor voorkomen werd dat Miranda te slecht zou raken voor de behandeling. Om deze afspraak door te kunnen laten gaan, heeft de vader van Miranda zijn pensioenreserve aangesproken en besloten dit gehele bedrag als voorschot te lenen. Dit voorschot was zeker niet toereikend om alles te kunnen financieren, maar wel noodzakelijk om de behandeling überhaupt in te kunnen plannen. Er was echter veel meer nodig. Denk aan de kosten voor de MRI-scans, de vliegreis, de begeleiding door een verzorger (maand), het onderkomen (maand), et cetera. Vervolgens was er nog een jaar nazorg, die bestond uit chemotherapie in Londen. Gelukkig hebben wij haar door de hulp van bijna 200 donateurs kunnen helpen.

Volop genieten

22 december 2017 – Laatste blog Miranda
Allereerst zal ik beginnen te vertellen hoe het met me gaat. Met praten en mijn energie huishouding gaat het heel goed. Kletsen kan ik als de beste en de dag doorsta ik prima. Wel houd ik mij nog steeds aan rust en regelmaat, maar daardoor kan ik weer volop genieten! Het is ruim een jaar geleden dat de Stichting ‘Wij Stoppen MS voor’ is opricht, met mijn persoontje als onderwerp. Er is in die tijd een hoop werk verricht, er zijn mooie acties gevoerd, er is veel gedoneerd met een prachtig eindresultaat! Hierdoor heb ik de stamceltherapie kunnen ondergaan, maar ook de nabehandeling in Londen. Mijn dank gaat dan ook uit naar alle mensen die gedoneerd hebben, de crew van de Stichting, de kookgroep, maar ook dank voor al de lieve kaarten, berichtjes en bezoekjes. Ik voel mij enorm rijk met zo veel lieve mensen om mij heen. Rest mij niets anders dan jullie fijne warme feestdagen te wensen en voor 2018 een goede gezondheid en al het beste! Dit is overigens mijn laatste bericht op deze blog. Nogmaals, dank jullie wel! Miranda.